Βιογραφικό

Ο ιατρός Βασίλης Σαράφης σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο έτος των σπουδών πήρε υποτροφία για άσκηση στην χειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Yale, στις ΗΠΑ.

 

Αποφοίτησε το 2002 και συνέχισε την εκπαίδευση του στην Γενική Χειρουργική και στην συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο για ειδίκευση στην Γυναικολογία και Μαιευτική. Δούλεψε σε αναγνωρισμένες από το  Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Αγγλίας θέσεις προς  ειδίκευση στην  Γυναικολογία Μαιευτική στα νοσοκομεία  Newham University Hospital,  King George Hospital και  Luton and Dunstable Hospital. Συνέχισε την ειδίκευση  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

 

Στην συνέχεια και αφού έλαβε τον τίτλο του ειδικού Χειρουργού Γυναικολόγου Μαιευτήρα στην Ελλάδα  μετέβη ξανά στο Λονδίνο για εξειδίκευση στην υστεροσκοπική χειρουργική στο Newham University Hospital και στην υπογονιμότητα και εξωσωματική στο St George’s Hospital. Επίσης εξειδικεύτηκε στην ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής και στο εξειδικευμένο υπερηχογράφημα σχετικά με την υπογονιμότητα.

 

Τα τελευταία 3 χρόνια εργαζόταν ως Consultant Gynaecologist and Fertility Specialist στο πλευρό των Prof Geeta Nargund  και Prof Stuart Campbell  στο Centre of Reproduction and Advanced Technology του Λονδίνου, Create Fertility,  όπου και απέκτησε εμπειρία σε όλο το φάσμα των διαγνωστικών μέσων και θεραπειών στην γυναικεία και ανδρική υπογονιμότητα. 

 

Η εξειδικευμένη ενασχόληση του περιλαμβάνει την ήπια διέγερση των ωοθηκών στις θεραπείες γονιμότητας με έμφαση στην ποιότητα των παραγόμενων ωαρίων και στην αποφυγή παρενεργειών  και ειδικά σε   εξωσωματική σε φυσικό κύκλο (εξωσωματική χωρίς φάρμακα) και σε τροποποιημένο φυσικό κύκλο (εξωσωματική με ελάχιστα φάρμακα) για την επίτευξη εγκυμοσύνης με λιγότερο κόστος και χωρίς  παρενέργειες. Επίσης ειδικεύεται στην διερεύνηση των σαλπίγγων, της ενδομήτριας κοιλότητας και των ωοθηκών με  τη χρήση νέων προηγμένων απεικονιστικών μέσων με βάση τον υπέρηχο. (3D Υπέρηχος, HyCoSy Hydro Contrast Salpingography, 3D saline sonography,  Dopplers για τον έλεγχο της αιμάτωσης της μήτρας και των ωοθηκών).

 

Το 2014 ξεκίνησε συνεργασία με κλινική της Θεσσαλονίκης, Embryolab  όπου βλέπει ασθενείς από την βόρεια Ελλάδα. Πρόσφατα άνοιξε στην  Λάρισα  ιδιωτικό ιατρείο Γυναικολογίας και Γονιμότητας Fertility Point  όπου και βρίσκεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα και εξυπηρετεί την Θεσσαλία.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ