Διατυπώστε το ερώτημα σας

Το όνομά σας (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Εκτιμάται ότι ένα στα έξι ζευγάρια σήμερα χρειάζεται την βοήθεια ειδικού προκειμένου να τεκνοποιήσει, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Το φαινόμενο αυτό που ονομάζεται  υπογονιμότητα οδήγησε στην ανάπτυξη μίας ξεχωριστής εξειδίκευσης της Γυναικολογίας με σχετικά μικρή ιστορία και αλματώδη πορεία τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης της.

Οι εξειδικευμένοι ιατροί στο πεδίο αυτό μπορούνε να εξοικονομήσουν χρόνο και πόρους  στο ζευγάρι και να κατευθύνουν τη θεραπεία στην λιγότερο επεμβατική και περισσότερο “φιλική” λύση.

Σημαντικό εργαλείο αποτελεί το υπερηχογράφημα γονιμότητος που έχει τη δυνατότητα να διαγνώσει πλήθος παθήσεων που συμβάλλουν με άλλοτε άλλο τρόπο στην δυσκολία επίτευξης εγκυμοσύνης και άρα να βοηθήσει στην εξατομικευμένη θεραπεία.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΑ

Η συνολική εξέταση της γονιμότητας της γυναίκας σήμερα μπορεί να γίνει σε ένα ραντεβού (One-stop Fertility Clinic Εξετάσεις γονιμότητας μίας επίσκεψης)

Αυτό προϋποθέτει εξειδικευμένη γνώση και τεχνικό εξοπλισμό για την πραγματοποίηση των παρακάτω.

εξετάσεις γονιμότητας
Υπερηχογράφημα Γονιμότητας

Υψηλής ευκρίνειας υπέρηχος για αναγνώριση ανατομικών ανωμαλιών της μήτρας (3D), παθολογίας του ενδομητρίου π.χ συμφύσεις, και μέτρηση των ωοθηκικών εφεδρειών AFC, αποτέλεσμα το οποίο σχετίζεται με την ποσότητα και ποιότητα των παραγόμενων ωαρίων. Επίσης ελέγχεται η αιμάτωση της μήτρας και των ωοθηκών με dopplers και η ύπαρξη φυσιολογικής ωορηξίας εάν το επιτρέπει η ημέρα του κύκλου. Περισσότερα..

HyCoSy (Hydro Constrast Salpingography)

Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο η οποία στηρίζεται στον υπέρηχο και στην χρήση ειδικού τύπου σκιαστικού, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό ιατρείο. Απεικονίζετα έτσι η ενδομήτρια κοιλότητα και ελέγχεται η διαβατότητα των σαλπίγγων. Είναι γενικά λιγότερο επώδυνη από την κλασσική σαλπιγγογραφία ενώ έχει το πλεονέκτημα ότι δεν επιβαρύνεται η γυναίκα με ακτινοβολία.

ΑΜΗ- εξέταση αίματος

Ο έλεγχος των ωοθηκών συνοδεύεται αν κριθεί απαραίτητο από την ορμόνη αυτή που παράγεται από τις ωοθήκες και δίνει συπληρωματικές πληροφορίες για τις ωοθηκικές εφεδρείες.

Εξετάσεις θυρεοειδή (TSH, FT4)

Αποτελούνε σήμερα ρουτίνα έλεγχο στην διερεύνηση της υπογονιμότητας. Πολλές γυναίκες χρειάζονται θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης για να μειωθεί ο κίνδυνος αποβολών.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΔΡΑΣ

Σπερμοδιάγραμμα

Σε ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο εξεταστή εξετάζονται αρκετοί παράμετροι του σπέρματος με σημαντικότερους τους

  • Αριθμό σπερματοζωαρίων
  • Ταχεία προωθητική τους κίνηση
  • Μορφολογία (ποσοστό ανώμαλων μορφών)

 

Δείτε ένα πρότυπο σπερμοδιάγραμμα σύμφωνα με τα τελευταία κριτήρια του παγκόσμιου οργανισμού υγείας WHO και εξήγηση της κάθε παραμέτρου.

Κατακερματισμός του Σπέρματος (DNA fragmentation) DFI σπέρματος

Η εξέταση αυτή επιτρέπει την λεπτομερέστερη εξέταση του σπέρματος ιδιαίτερα χρήσιμη για καπνιστές.

 

FISH (Fluorescent in situ Hybridization)  εξέταση του σπέρματος

Η τεχνική ανιχνεύει ανευπλοειδίες δηλαδή ανωμαλίες στο σπέρμα κατά το οποίο στο γενετικό του υλικό υπάρχουνε επιπλέον χρωμοσώματα.

 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ