Υπερηχογράφημα γονιμότητας

Το υπερηχογράφημα γονιμότητας είναι μία υπερηχογραφική εξέταση με υψηλής ανάλυσης υπέρηχο που πραγματοποιείται από γυναικολόγο εξειδικευμένο στην διερεύνηση της γονιμότητας. Παρέχει πληροφορίες που κατευθύνουν την διάγνωση και τις θεραπείες.

Περιλαμβάνει την μέτρηση των ωοθηκικών εφεδρειών (Antral Follicle Count) και την 3D απεικόνιση της μήτρας με σκοπό να βρεθούνε ανωμαλίες στο σχήμα και την υφή των ιστών που είναι δύσκολο να απεικονιστούνε με το κλασσικό υπερηχογράφημα δύο διαστάσεων. Παρέχει  ενδείξεις για παθήσεις όπως ενδομητρίωση, αδενομύωση, συμφύσεις στην ενδομητρική κοιλότητα για να διευκολυνθεί η διάγνωση και η  θεραπεία.

Η μέτρηση της αιμάτωσης της μήτρας με dopplers (dopplers μητριαίων αρτηριών και υποενδομήτρια αιμάτωση της μήτρας) αποσκοπεί να διερευνήσει προβλήματα εμφυτευσιμότητας του εμβρύου. Είναι εξέταση που έχει συσχετιστεί με αποτυχίες φυσικής σύλληψης, αποτυχίες στις θεραπείες γονιμότητας (σπερματέγχυση, εξωσωματική γονιμοποίηση) καθώς και καθ’ έξιν αποβολές.

Πατήστε εδώ για να δείτε ένα video στην αγγλική γλώσσα όπου ο Prof Stuart Campbell – για πολλούς ο “πατέρας” των υπερήχων – εξηγεί πως το σύγχρονο υπερηχογράφημα μπορεί να βελτιώσει την διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση στις θεραπείες γονιμότητας.

Υπερηχογράφημα Γονιμότητας

Δείτε ένα video στην αγγλική γλώσσα όπου ο Prof Stuart Campbell – για πολλούς ο “πατέρας” των υπερήχων – εξηγεί πως το σύγχρονο υπερηχογράφημα μπορεί να βελτιώσει την διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση στις θεραπείες γονιμότητας.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ