Βελτίωση της Γονιμότητας

Βελτίωση της Γονιμότητας

Βελτίωση της γονιμότητας: 5 κορυφαίες συμβουλές

 

Διατροφή

 

Η βέλτιστη διατροφή γονιμότητας θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρια ποσότητα υδατανθράκων, πλήρη σε λιπαρά, γαλακτοκομικά προϊόντα και και άφθονα λαχανικά όλων των ειδών.

  • Επιλέξτε βραδείας απελευθέρωσης υδατάνθρακες (π.χ δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά), παρά υδατάνθρακες ταχείας αποδέσμευσης (π.χ άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι, κέικ, χυμοί).
  • Αυξήστε τα επίπεδα Ωμέγα-3 σας με άφθονο ψάρι, ή , εάν είστε χορτοφάγος , συμπεριλάβετε στη διατροφή σας μάνγκο, καρύδια και λιναρόσπορο.
  • Αποφύγετε τα trans λιπαρά και τα επεξεργασμένα σάκχαρα (που βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα και σε fast food)
  • Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα όπου είναι δυνατόν.
  • Επιλέξτε πλήρη αντί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα για να πάρετε τις ευεργετικές ορμόνες που συνδέονται με το λίπος.

 

Βελτίωση της Γονιμότητας Θεσσαλονίκη & Λάρισα ~ Dr Σαράφης Βασίλειος

 

Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη βελτίωση της γονιμότητας είναι η διατήρηση του βάρους σας εντός της βέλτιστης τιμής του Δείκτη Μάζας Σώματος 20-24.

Μία μελέτη έδειξε πως η επίτευξη εγκυμοσύνης στις υπέρβαρες γυναίκες , πήρε το διπλάσιο χρόνο, απ’ ότι στις γυναίκες με υγιές βάρος, ενώ στις λιποβαρείς γυναίκες τον τετραπλάσιο χρόνο. Έτσι, βγάλτε από την ντουλάπα τα αθλητικά σας παπούτσια και πηγαίνετε για τρέξιμο, ενταχθείτε σε κάποια αθλητική ομάδα ή επισκεφτείτε το διατροφολόγο σας ώστε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας/ανάκτησης βάρους.

Εκτός από την παχυσαρκία και το πολύ χαμηλό βάρος σώματος, το κάπνισμα, αποτελεί σημαντικό ζημιογόνο παράγοντα. Άλλες κακές συνήθειες από τις οποίες είναι επίσης καλό να απαλλαγείτε είναι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης.

Η λήψη ορισμένων συμπληρωμάτων και βιταμινών  μπορεί να είναι ευεργετική για τη γονιμότητα. Συνιστώνται τα ακόλουθα συμπληρώματα:

  • Φυλλικό οξύ -το φυλλικό οξύ έχει βρεθεί πως βοηθά  την ωορρηξία.
  • Βιταμίνη D – που απαιτείται για την ανάπτυξη των οστών, η βιταμίνη D συνιστάται επίσης για τις έγκυες γυναίκες, έτσι θα είχε νόημα η αύξηση των επιπέδων σας σε Βιταμίνη D, ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε.

Βελτίωση της Γονιμότητας Θεσσαλονίκη & Λάρισα ~ Dr Σαράφης Βασίλειος

 

De-stress

Ένα υγιές μυαλό προάγει ένα υγιές σώμα, έτσι προσπαθήστε να αποβάλλετε το άγχος και να χαλαρώσετε. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες που προάγουν τη θετική σκέψη και θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ανησυχία σας για τη γονιμότητα. Κάποιες de-stressing δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

 

  • Ήπια άσκησηΒελτίωση της Γονιμότητας Θεσσαλονίκη & Λάρισα ~ Dr Σαράφης Βασίλειος
  • Μασάζ ή Βελονισμό
  • Yoga
  • Διαλογισμό
  • Ρεφλεξολογία
  • QiGong
  • Περίπατοι στη φύση

 

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, ο βελονισμός θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική θεραπεία από τους ειδικούς γονιμότητα, αν και προτείνουν πως χρησιμοποιείται μόνο παράλληλα με άλλες συμβατικές θεραπείες. Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν πως ο βελονισμός τις βοηθά απλά να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από τα πολυάσχολα προγράμματά τους για μία ώρα.

 

Επισκεφτείτε έναν ειδικό Βελτίωση της Γονιμότητας Θεσσαλονίκη & Λάρισα ~ Dr Σαράφης Βασίλειος

Επισκεφτείτε έναν ειδικό για συμβουλές σχετικά με τη γονιμότητά σας. Ραντεβού εκτίμησης γονιμότητας σε μία μόνο επίσκεψη χρησιμοποιείται  από πολλές κλινικές για να δώσουν μία εικόνα της κατάστασης της γονιμότητά σας και να δώσουν συμβουλές σχετικές με τη βελτίωσή της.  Πρόκειται για μικρά, ανώδυνα ραντεβού, διάρκειας περίπου μιας ώρας, που περιλαμβάνουν υπερηχογράφημα γονιμότητος, σπερμοδιάγραμμα και υπερηχογραφική σαλπιγγογραφία ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα του ζευγαριού.

Για τις γυναίκες και τα ζευγάρια που χρειάζονται βοήθεια για να ξεκινήσουν μία οικογένεια άμεσα, η αρχική συνάντηση, συζήτηση και εξέταση είναι η καταλληλότερη καθώς ο ειδικός γονιμότητας θα επινοήσει ένα εξατομικευμένο σχέδιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.



ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ