Νέα μελέτη! Υπερηχογραφική vs ακτινολογική σαλπιγγογραφία

Hyfosy

Νέα μελέτη! Υπερηχογραφική vs ακτινολογική σαλπιγγογραφία

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα στο επιστημονικό περιοδικό “Human Reproduction”, συγκρίνει την κλασσική σαλπιγγογραφία ή ακτινολογική σαλπιγγογραφία με την νέα υπερηχογραφική σαλπιγγογραφία (Hyfosy) ως προς τα αποτελέσματα στη διαχείριση των ασθενών μέχρι να αποκτήσουν παιδί.

Μελετήθηκαν 1086 γυναίκες οι οποίες υποβλήθηκαν και στις 2 μεθόδους ελέγχου της διαβατότητας των σαλπίγγων και συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα των μεθόδων.

Στην συνέχεια τυχαιοποιήθηκαν με βάση το εύρημα της μίας ή της άλλης μεθόδου – όταν δεν συμφωνούσαν μεταξύ τους οι δύο μέθοδοι – και εκτιμήθηκε το αποτέλεσμα σε σχέση με την απόκτηση παιδιού. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά ως προς το αποτέλεσμα ανεξάρτητα ποια μέθοδος επιλέχθηκε επομένως οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι ” είναι καλύτερα η διερεύνηση του ζευγαριού να ξεκινάει με την Hyfosy (υπερηχογραφική σαλπιγγογραφία) δεδομένου της μηδαμινής ενόχλησης / πόνου σε σχέση με την κλασσική σαλπιγγογαφία, και αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό τότε να εκτιμάται η πιθανότητα να προβεί η γυναίκα σε επιπλέον διαγνωστική εκτίμηση.”

Ο κ. Σαράφης Βασίλης Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Διευθυντής τμήματος υπερήχων του Fertilia του κέντρου εξωσωματικής της κλινικής Γένεσις στην Θεσσαλονίκη σχολιάσε.

” Η χρήση της νέας τεχνολογίας υπερήχων για την διερεύνηση των σαλπίγγων έχει εδραιωθεί στη διερεύνηση της υπογονιμότητας εδώ και μια δεκαετία περίπου. Η νέα αυτή μελέτη έρχεται να προσθέσει μία σημαντική ακόμη γνώση όσο αφορά το αποτέλεσμα που είναι η απόκτηση παιδιού με την στρατηγική αυτή της υπερηχογραφικής σαλπιγγογραφίας Hyfosy ως πρώτο βήμα στην διερεύνηση του ζευγαριού με υπογονιμότητα.”

Hyfosy


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ